Pake syn wein

Teken in op dit boek en ontvang een gratis toegangskaart t.w.v. € 11,50 voor CLASSICSNL,
dé beurs voor liefhebbers van klassieke automobielen

Tussen 1906 tot 1951 hadden alle motorvoertuigen een provinciaal kenteken. In Friesland begonnen die met de letter B. Tresoar maakte een website rond alle deze ruim 41.000 uitgegeven B-nummers. Het publiek werd opgeroepen om foto’s en verhalen in te sturen die meer vertellen over de mensen en de auto’s achter die kale nummers. Dat leverde niet alleen veel foto’s op, maar ook prachtige verhalen. Over Amsterdamse politieagenten met Friese roots, die auto’s met een B-nummer aanhouden, omdat ze graag even Fries wilden praten, over pechgevallen, ongelukken en ‘Noordpoolexpedities’ naar Ameland. Auto’s en motoren gaven een gevoel van vrijheid en vormden de brug naar de wijde wereld. Die sensatie is in veel verhalen nog te proeven.

De keuze van de foto’s en verhalen is gemaakt door Piter Wilkens, aan wie ook de titel van het boek te danken is. In 1996 schreef hij het bekende liedje ‘Pake syn wein’ over de Renault Dauphine van zijn opa.

Teken nu in op dit boek en ontvang een gratis toegangskaart voor CLASSICSNL. Deze beurs wordt van 25 t/m 27 oktober 2019 gehouden in het WTC Expo Leeuwarden. Zie www.classicsnl.nl.

Bij intekening ontvangt u een promotiecode die u kunt invoeren bij het bestellen van uw ticket voor CLASSICSNL . Let wel: deze code geldt alleen bij online kaartbestellingen! Eén kaart per boek. Het boek krijgt u na verschijning - zonder verzendkosten – vergezeld van een factuur. Deze intekenactie loopt tot 24 oktober 2019.

Boekgegevens:

Tekst inleiding: Otto Kuipers
Voorwoord en keuze: Piter Wilkens
Uitvoering: hardcover, 120 blz. geheel full colour. Prijs € 19,50

Presentatie:

Zaterdag 26 oktober op de beurs CLASSICNL in het WTC Expo in Leeuwarden

INTEKENEN GESLOTEN