Het Vrolijke Leven in een Provinciehoofdstad - 25 jaar Stadsblad Liwwadders

Wie een kleine provinciestad als Leeuwarden en haar inwoners de Liwwadders écht wil leren kennen, kan niet om dit boek heen. In ‘Het Vrolijke Leven in een Provinciehoofdstad’ beschrijven diverse auteurs het wel en wee van de Liwwadders en de omwonenden. De artikelen en columns zijn gepubliceerd in de periode tussen 1998 en 2023 in het Stadsblad Liwwadders. Een deel van de publicaties is terug te vinden in het archief van de bijbehorende nieuwswebsites www.liwwadders.nl en op https://dossier.liwwadders.nl

De selectie is willekeurig gekozen en bestaat uit verhalen die het leven belichten van gewone Leeuwarders. Meensen út de buurten en wijken. Daarnaast zijn verhalen van ondernemers opgenomen. Zij maken deel uit van het midden- en kleinbedrijf, vaak bestempeld als motor van de lokale economie. Uit hun verhalen spreekt, naast liefde voor hun vak, een worsteling met allerlei regels, geboden en verboden die hen door diverse overheden worden opgelegd.

Het Stadsblad Liwwadders is niet zomaar een blad. Het is enig in zijn soort, onvergelijkbaar met andere kranten. Het blad, ongebonden en onafhankelijk, durft stelling te nemen. Niet voor niks kloppen Leeuwarders regelmatig bij de redactie aan met hun ergernissen en frustraties over tal van zaken. Over het elders geprezen Europees cultureel festival Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 worden stevige noten gekraakt. Deze artikelen, voornamelijk gepubliceerd op de nieuwswebsite www.liwwadders.nl zijn in het archief van de site te vinden. Ze werden gepubliceerd om de lezer een ander perspectief te bieden en enig houvast te geven in de stroom van pr-verhalen.

De columnisten van het Stadsblad Liwwadders zijn de smaakmakers. Van zoete broodjes bakken of met meel in de mond praten is hierbij geen sprake. Se make mij de pis niet lauw is al vijfentwintig jaar een rubriek die met gretigheid wordt gelezen. Kok Klaas Kasma neemt geen blad voor de mond, evenmin als oud-burgemeester van Leeuwarden Geert Dales, die uit de coulissen van het bestuurlijke apparaat bericht. Filosoof Eric Hoekstra daalde af uit zijn studeerkamer en ging de boer op, met als resultaat een aantal onverschrokken reportages. André Keikes stelt in zijn originele verhalen het detail centraal, terwijl Meindert Schroor, Anne de Vries en Tom van Mourik het alledaagse opnieuw tot leven brengen.

Het boek verschijnt op 24 november, maar u kunt er nu al op intekenen. U betaalt pas na levering van het boek, via een bijgesloten factuur. U bent geen verzendkosten verschuldigd. De intekenactie wordt gesloten op 20 november.

Op de dag van de verschijning is er gelegenheid om bij de presentatie het boek zelf op te halen. Ook de week daarna kunt u op een nog nader te bepalen dag het boek zelf afhalen. U kunt dat aangeven op het bestelformulier. Informatie over plaats en tijd volgt.

 

De intekenactie voor "Het Vrolijke Leven in een Provinciehoofdstad - 25 jaar Stadsblad Liwwadders" is gesloten. U kunt het boek nu bestellen via de webshop van Wijdemeer: https://www.wijdemeer.nl/webshop/


Boekinfo:

Auteur: Andries Veldman (e.a.)
Titel: Het Vrolijke Leven in een Provinciehoofdstad
Uitvoering: paperback
Omvang: 216 pagina's
Formaat: 17x 24 cm
Boekverzorging: Anton Feddema
Prijs: € 19,50